ŻUBRÓWKA (TURÓWKA WONNA) na 5l  

Żubrówka EKO - TRAWA ŻUBRÓWKA. Porcja na 5 litrów alkoholu. Nadaje wódce subtelny smak i aromat. Kumaryna zawarta w żubrówce działa lekko uspokajająco i przeciwzapalnie. Trawka została zebrana w leśnych ostępach okolicy Puszczy Białowieskiej. Na 1 butelkę 0,5 l daje się 1-2 trawki żubrówki i szczyptę cukru na ok. 10-14 dni przed spożyciem. O gotowości do spożycia świadczy lekko zielonkawy kolor wódki.

 

 

 

 

MIODOWNIK MELISOWATY "BUKWICA" na 2l  

Roślina ta służy głównie do sporządzania bardzo dobrych nalewek. Nalewka z miodownika ma działanie wzmacniające, relaksujące, harmonizuje pracę całego organizmu. W medycynie ludowej roślina ta służyła do leczenia wątroby, chorób skóry oraz miażdżycy.

Sposób użycia: Zawartość opakowania zalać 2 litrami wódki, odstawić w ciemne i ciepłe miejsce na ok. 3 tygodnie. Nalewkę przecedzić, zlać do butelek i dosłodzić według uznania.

 

 

 

GRUSZKA WILLIAMSÓWKA  25ML

WILLIAMSÓWKA - aromatyczna wódka gruszkowa

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

 

 

 

EXCLUSIVE CHEVAL WHISKY

CHEVAL WHISKY – aromat szkockiej whisky mieszanej.

 

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

 

EXCLUSIVE SMOKED WHISKY BLACK

EXCLUSIVE SMOKED WHISKY  – smak wybornej szkockiej whisky mieszanej.

 

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

 

ZAPRAWKA BITTEROVKA  25ml

Popularny w Europie  środkowo-wschodniej mocny likier ziołowy z wyraźnym smakiem goździków, cynamonu i kardamonu.

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

ZAPRAWKA JARZĘBINOWA 25ml

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki.

Zaprawka jest podwójnego zastosowania:

*wódka: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

*wódka półsłodka: do butelki 750ml wsypać 80-100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

ZAPRAWKA BARWNIK CARAMEL  25ml

Zawartość 25ml barwnika wystarcza na 4 do 12L alkoholu.

Barwnik spożywczy uzyskiwany z cukru jest używany do zabarwiania wszelkich napojów alkoholowych w kolorach od jasnożółtego do ciemnobrązowego.

Szacunkowe proporcje stosowania:

  • 0,2ml na 1L płynu – kolor jasnożółty
  • 2ml na 1L płynu – kolor whisky
  • 4ml na 1L płynu – kolor koniakowy
  • 6ml na 1L płynu – kolor ciemnobrązowy

Kraj pochodzenia Szwecja, barwnik E150A tak zwany cukier palony, karmel alkaliczny, karmel prosty, karmel klasy I – cukier poddany działaniu wysokiej temperatury w procesie karmelizacji, w wyniku czego uzyskuje charakterystyczną brązową (karmelową) barwę.

 

 

 

ZAPRAWKA CHOKOLAD MANDEL  25ml

Aromatyczny likier czekoladowo orzechowy.

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

 

 

ZAPRAWKA COCOS RUM  25ml

Aromatyczna półsłodka wódka/ likier pochodzący z Karaibów o kokosowo rumowym aromacie.

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

ZAPRAWKA FLADER - CZARNY BEZ 25ml

Esencja o smaku czarnego bzu.

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

ZAPRAWKA IRISH WHISKEY  25ml

Aromat irlandzkiej whisky mieszanej.

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

 

 

EXCLUSIVE SINGLE MALT

EXCLUSIVE SINGLE MALT  – smak szkockich whisky single malt, lekki pikantny- torfowy aromat.

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

 

 

JAKTSNAPS

Smak opracowany na podstawie znanej i cenionej korzenno-ziołowej wódki Jägermeister

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wsypać 70g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe.

 

 

 

 

 

 

SWEET BITTER - Polska GORZKA

Aromatyczna wódka korzenno-ziołowa.

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wsypać 140-165g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 60% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

 

ZAPRAWKA COFFEE VODKA ESPRESSO 

Lekko słodkawa wódka o zaskakująco zrównoważonym aromacie kawy.

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

 

AMBER WHISKY 

Aromat szkockiej whisky mieszanej, delikatna w smaku i pełna słodyczy.

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

 

BESKID SLIVOVITZ 25ml 

Aromat popularnej śliwowicy z okręgu podgórskiego na południu Polski. Charakteryzuje się wyraźnym smakiem śliwek i resztką fuzli, często o wysokiej zawartości alkoholu do 60%.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40-60% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

BESKID SLIVOVITZ 250ml 

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Aromat popularnej śliwowicy z okręgu podgórskiego na południu Polski. Charakteryzuje się wyraźnym smakiem śliwek i resztką fuzli, często o wysokiej zawartości alkoholu do 60%.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40-60% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

PLUM BRANDY SLIVOVITS 25ml 

Aromat delikatnej śliwowicy śródziemnomorskiej, o delikatnym i świeżym smaku śliwki, często o wysokiej zawartości alkoholu do 60%. Jest mniej cierpka i delikatniejsza w smaku niż śliwowica beskidzka.

Instrukcja: do butelki 750ml dosypać 50-75g miałkiego cukru (lub glukozy), wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40-60% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

PLUM BRANDY SLIVOVITS 250ml 

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Aromat delikatnej śliwowicy śródziemnomorskiej, o delikatnym i świeżym smaku śliwki, często o wysokiej zawartości alkoholu do 60%. Jest mniej cierpka i delikatniejsza w smaku niż śliwowica beskidzka.

Instrukcja 25ml esencji na butelkę 0,75l: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać 25ml zaprawki i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

ZAPRAWKA PIGWA 25ml  

Aromatyczna półsłodka wódka o delikatnym posmaku pigwy.

Instrukcja: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

ZAPRAWKA PIGWA 250ml   

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Aromat popularnej nalewki o smaku pigwy

Instrukcja 25ml esencji na butelkę 0,75l: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać 25ml zaprawki i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

HONEY WHISKEY 25ml  

Aromat szkockiej whisky z domieszką miodu, lekko słodką nutą kwiatów i owoców.

Instrukcja: do butelki 750ml dodać 35-40g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania).

Dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia się cukru i odstawić na 24 godziny.

Po tym czasie zaprawka jest gotowa do spożycia, dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

ZAPRAWKA SMOKED WHISKY 25ml   

Finest Scotch Whisky. Aromat szkockiej whisky mieszanej.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

ZAPRAWKA SMOKED WHISKY 250ml  

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Finest Scotch Whisky. Aromat szkockiej whisky mieszanej.

Instrukcja 25ml esencji na butelkę 0,75l: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać 25ml zaprawki i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

ZAPRAWKA EXCLUSIVE SMOKED WHISKY BLACK 25ml   

Smak wybornej szkockiej whisky mieszanej.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

 

GRANADA WHISKY    25ml 

Finest scotch whiski

Aromat szkockiej whisky starzonej w beczkach dębowych

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jegosmak.

 

 

TENNESSEE WHISKY  25ml   

Aromat whisky z tennessee.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jegosmak

 

 

 

TENNESSEE WHISKY  250ml   

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Aromat whisky z tennessee.

Instrukcja 25ml esencji na butelkę 0,75l: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać 25ml zaprawki i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

CALVADOS   25ml 

Aromat brandy o delikatnym smaku jabłek i fuzli.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

BOURBON    25ml  

Aromat amerykańskiego bourbona.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jegosmak..

 

 

 

 

BOURBON    250ml  

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Aromat amerykańskiego bourbona.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

 

 

 

SCOTCH WHISKY   25ml  

Aromat szkockiej whisky mieszanej.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

ZAPRAWKA BALTIMORE BRASIL WHISKY  25ml

Finest blend of old scotch whiskies. Aromat szkockiej whisky z dodatkiem skorki limonki i lekko korzennym aromatem.

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

BALTIMORE WHISKY   25ml 

Finest blend of old scotch whiskies.

Aromat szkockiej whisky mieszanej.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jegosmak.

 

 

 

BALTIMORE SCOTCH WHISKY 250ml

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Aromat szkockiej whisky mieszanej.

Instrukcja 25ml esencji na butelkę 0,75l: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać 25ml zaprawki i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

OLD BALTIMORE WHISKY

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Smak klasycznej szkockiej.


Są dwa rodzaje smaku BALTIMORE whisky. Smak co był kiedyś jest pod nazwą OLD BALTIMORE WHISKY a smak nowy, ostatnio zmodyfikowany przez producenta to BALTIMORE SCOTCH WHISKY.

 

INSTRUKCJA: do butelki 750ml wlać 25ml esencji i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

GREMAXA Greckie Brandy  25ml  

Aromatyczna, owocowa grecka brandy.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub mocniejszą wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jegosmak.

 

 

 

GREMAXA Greckie Brandy  250ml  

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Aromatyczna, owocowa grecka brandy.

Instrukcja 25ml esencji na butelkę 0,75l: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać 25ml zaprawki i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

ABSINTHE - Absynt   25ml  

Aromat mocna wódka piołunowa z wyraźnym smakiem anyżu, bardzo popularna na przełomie XIX i XX wieku, przypisywano jej właściwości halucynogenne.

Instrukcja: do butelki 750ml wsypać 75g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40-60% (lub wedle uznania).

Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

COGNAC MILD FRANSK  25ml  

Aromat łagodnego francuskiego koniaku.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

WÓDKA MALINOWA (HALLON VODKA) 25ml 

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki malinowej.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

CHERRY VODKA 25ml  

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki wiśniowej. Zaprawka jest podwójnego zastosowania, dodając różną ilość cukru możemy otrzymać albo likier albo półsłodką wódkę:

Likier: do butelki 750ml wsypać 250g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40-50% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

Wódka półsłodka: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

CHERRY VODKA 250ml 

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki wiśniowej. Zaprawka jest podwójnego zastosowania, dodając różną ilość cukru możemy otrzymać albo likier albo półsłodką wódkę:

Likier: do butelki 750ml wsypać 250g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40-50% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

Wódka półsłodka: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

CHERRY BRANDY 25ml  

Aromat popularnej półsłodkiej owocowej brandy z wyraźnym smakiem wiśni i „pestki”.

Instrukcja: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40-60% (lub wedle uznania).Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

CHERRY BRANDY 250ml  

250ml – ilość esencji wystarczająca na około 7,5L alkoholu

25ml – na butelkę 750ml

Aromat popularnej półsłodkiej owocowej brandy z wyraźnym smakiem wiśni i „pestki”.

Instrukcja: do butelki 750ml wsypać 100g miałkiego cukru lub glukozy, wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40-60% (lub wedle uznania). Wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia się cukru, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

PARON VODKA (Gruszkowa)  25ml  

Aromat łagodnej wódki gruszkowej.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

APPLE VODKA (Jabłkowa)  25ml  

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki jabłkowej.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

CITRON VODKA (Cytrynowa)   25ml 

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki cytrynowej.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

LIME VODKA (Limonkowa)  25ml   

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki limonkowej.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania).

Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

CURRANT VODKA (Porzeczkowa)  25ml  

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki porzeczkowej.


Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

PEACH VODKA (BRZOSKWINIOWA)   25ml  

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki brzoskwiniowej.


Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

LINGON VODKA (ŻURAWINA)  25ml   

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki żurawinowej.


Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe. Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

PEPPARMINT SNAPS VODKA / LIKIER    25ml 

Zaprawka jest podwójnego zastosowania, aby otrzymać:

- likier miętowy - 170g cukru rozmieszać w jak najmniejszej ilości gorącej wody (kilka łyżeczek wody), następnie wlać do butelki 0,75l, dodać zaprawkę a następnie dopełnić wódką 60%, odstawić na 24h i gotowe.

- wódka miętowa - 50g cukru rozmieszać w jak najmniejszej ilości gorącej wody (kilka łyżeczek wody), następnie wlać do butelki 0,75l, dodać zaprawkę a następnie dopełnić wódką 40%, odstawić na 24h i gotowe.

 

 

 

BISON VODKA (ŻUBRÓWKA) 25ml  

Aromat łagodnej i aromatycznej wódki żubrowej.


Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

TEQULLA 25ml  

Aromat łagodnej i aromatycznej tequili


Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

ENGELSK DRY GIN  25ml   

Aromat łagodnego ginu.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

JAMAICA RUM  25ml  

Aromatyczny ciemny rum jamajski

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

JAMAICA RUM  250ml   

Pojemność 250ml do zrobienia 7,5L alkoholu

Smak klasycznego ciemnego rumu.

Instrukcja: do butelki 750ml wlać zaprawkę i dopełnić wódką 40% (lub % wedle uznania). Wstrząsnąć, odstawić na 24h i gotowe.

Dłuższe „przegryzanie” się trunku poprawia jego smak.

 

 

 

 

 

CYTRYNÓWKA   25ml 

Aromatyczna półsłodka wódka cytrynowa

Instrukcja: Do butelki 0,75l należy dodać 150g miałkiego cukru/glukozy, całą zawartość buteleczki z esencją i dopełnić alkoholem. Dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Po wymieszaniu należy pozostawić na 24 godziny i gotowe.

Można spożywać od razu lub odczekać (dłuższe "przegryzanie" się esencji z alkoholem poprawia finalny smak trunku).

 

 

ZAPRAWKA ST. ORZECHÓWKA LASKOWA    25ml  

Aromat orzechów laskowych, przyjemna orzechówka. Z tej esencji można przygotować klasyczną wódkę półsłodką lub likier. Wystarcza do przygotowania ok 750ml trunku.

Instrukcja:
Do butelki 750 ml wlewamy zaprawkę i uzupełniamy 40% wódką lub mocniejszym alkoholem wg własnego uznania. Pozostawiamy trunek na 24h w celu nabrania smaku/aromatu. Dłuższe leżakowanie trunku poprawia jego walory smakowe

 

 

 

 

AMARETTO  25ml   

Zaprawka Amaretto to oparta na naturalnych składnikach zaprawka do alkoholu. W prosty sposób pozwala uzyskać smak klasycznej wódki migdałowej.

Instrukcja:
Do butelki 750 ml wlewamy zaprawkę i uzupełniamy 40% wódką lub mocniejszym alkoholem wg własnego uznania.

Pozostawiamy trunek na 24h w celu nabrania smaku/aromatu. Dłuższe leżakowanie trunku poprawia jego walory smakowe.