Preparat z aktywnym tlenem do mycia sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

Preparat przyjazny dla środowiska, bezzapachowy.

Sposób użycia: 
Opakowanie jednorazowe. Zawartość saszetki wsypać do 5 litrów ciepłej wody. Dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia preparatu. W tak przygotowanym roztworze możemy zanurzyć czyszczony sprzęt na 3-4 minuty. Roztworem można płukać pojemniki fermentacyjne a także stosować z urządzeniami do dezynfekcji butelek. Na koniec czyszczony sprzęt możemy opłukać pod bieżącą wodą.

Środki ostrożności:

Chronić przed dziećmi. Przed użyciem przeczytać etykietę. Może intensyfikować pożar; utleniacz. Działa szkodliwie po połknięciu. Powoduje poważne szkodzenie oczu. Przechowywać z dala od źródeł ciepła/iskrzenia/otwartego ognia/gorących powierzchni. Palenie wzbronione. Zastosować wszelkie środki 
ostrożności w celu uniknięcia mieszania z innymi materiałami zapalnymi. Stosować rękawice ochronne/odzież ochronną/ochronę oczu/ochronę twarzy. W razie konieczności zasięgnięcia porady lekarza należy pokazać pojemnik lub etykietę.

W przypadku dostania się do oczu: ostrożnie płukać wodą przez kilka minut. Wyjąć soczewki kontaktowe, jeżeli są i można je łatwo usunąć. Nadal płukać. Natychmiast skontaktować się z Ośrodkiem Zatruć lub lekarzem.