Nowe drożdże Coobra w atrakcyjnej cenie ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COOBRA BASIC T3

Drożdże Coobra Basic to nowoczesna linia drożdży, wyprodukowana w Wielkiej Brytanii. Łączy w sobie wysoką skuteczność fermentacji, „czystszy smak” i przystępną cenę.

Drożdże aktywne COOBRA BASIC T3 to produkt enologiczny, do fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych jak i owocowych.

6kg cukru – 2-3dni >14%
7kg cukru – 4-5dni >16%

Można łączyć w duże nastawy !

OPTYMALNY ZAKRES TEMPERATURY FERMENTACJI: 25-300C

WAGA NETTO: 90g

SKŁAD: drożdże, pożywka, mikroelementy

INSTRUKCJA:
Wybraną ilość cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie. Następnie dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą. Do nastawu o temperaturze 25-300C wsypać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależny jest od wielu czynników: temperatury, jakości cukru, składu nastawu…

Chcąc przygotować nastaw z dodatkiem owoców, umyte i rozdrobnione owoce należy dodać po rozpuszczeniu cukru. Następnie dopełnić fermentator wodą do 25L tak by temperatura nastawu ustabilizowała się w przedziale 25-300C. Na koniec należy wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać. W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastaw.

 

 

COOBRA BASIC VODKA

Drożdże Coobra Basic to nowoczesna linia drożdży, wyprodukowana w Wielkiej Brytanii. Łączy w sobie wysoką skuteczność fermentacji, „czystszy smak” i przystępną cenę.

Znak COOBRA to sprawdzoną jakość!

Drożdże aktywne COOBRA BASIC Vodka to produkt enologiczny, do fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych jak i mieszanych z owocami. Specjalnie dobrana mieszanka drożdży i mikroelementów, dająca delikatny i łagodny alkohol w czasie 5-6 dni fermentacji.

6kg cukru – 5-6dni >14%

Można łączyć w duże nastawy !

OPTYMALNY ZAKRES TEMPERATURY FERMENTACJI: 20-250C
WAGA NETTO: 65g
SKŁAD: drożdże, pożywka, mikroelementy

INSTRUKCJA:
6kg cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie. Następnie dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą. Do nastawu o temperaturze 20-250C wsypać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależny jest od wielu czynników: temperatury, jakości cukru, składu nastawu…

Chcąc przygotować nastaw z dodatkiem owoców, umyte i rozdrobnione owoce należy dodać po rozpuszczeniu cukru. Następnie dopełnić fermentator wodą do 25L tak by temperatura nastawu ustabilizowała się w przedziale 20-250C. Na koniec należy wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać. W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastaw.

 

 

Polecamy !!!