ALKOHOLOMIERZ 0-100% SPIRITFERM 16-18CM   

Alkoholomierz do odczytu zawartości % alkoholu w spirytusie lub czystych wódkach nie zawierających cukru. Pomiar wykonujemy w alkoholach o temperaturze 200C – w takiej temperaturze są wyskalowane alkoholomierze.

 

 

 

 

 

 

ALKOHOLOMIERZ 0-100% W ZESTAWIE POKROWIEC OCHRONY - TUBA 

Alkoholomierz 0 - 100% (Areometr)  służy do pomiaru stężenia alkoholu tylko i wyłącznie w spirytusie oraz czystych wódkach, nie ma możliwości by areometr wskazywał rzetelne odczyty w alkoholach zawierajacych dodatki lub substancje słodzące - cukier, glukozę, fruktozę. Pomiar należy wykonywać w momencie kiedy spirytus lub czyste wódki mają temperaturę 20°C.

 

 

 

 

 

ALKOHOLOMIERZ  21CM Z MENZURKĄ 

Wskaźnik zawartości alkoholu:

- długość 21cm
- 0-100%
- w zestawie z plastikową menzurką, menzurka z podziałką 0-100ml

 

 

 

 

ALKOHOLOMIERZ DOKŁADNY 20-60% SPIRITFERM 16-18CM 

Alkoholomierz służy do odczytu zawartości % alkoholu w spirytusie lub czystych wódkach nie zawierających cukru. Pomiar wykonujemy w alkoholach o temperaturze 200C – w takiej temperaturze są wyskalowane alkoholomierze. Sprzedawany w plastikowej i trwałej tubie, w której możemy bez obaw o stłuczenie przechowywać alkoholomierz.

 

 

 

 

 

 

MULTIWSKAŹNIK (%,BLG,SG) PIWO/WINO/TURBO 25CM  

Profesjonalny wskaźnik 3-skalowy SpiritFerm

Dzięki bardzo szerokiej skali idealny do nastawiania wszelkiego rodzaju alkoholi domowych: wina, piwa, miodów pitnych jak i cukrówek na drożdżach gorzelniczych.

 

 

 

 

 

 

 

CUKROMIERZ PRECYZYJNY SZWEDZKI  

Hydrometr / Cukromierz
Profesjonalny szwedzki cukromierz w skali Oeschle (Oe)
Hydrometr jest najważniejszym urządzeniem w domowej produkcji alkoholi.  Za pomocą hydrometru można łatwo i wygodnie skontrolować czy nastaw fermentuje czy też fermentacja się zatrzymała, jaka będzie zawartość % w nastawie po fermentacji lub też łatwo określić jaki rodzaj wina otrzymaliśmy. 

 

 

 

 

CUKROMIERZDO POMIARU STĘŻENIA CUKRU BIOWIN 

Główne elementy miernika: pływak (aerometr) z naniesioną skalą stężenia cukru w stopniach Ballinga, próbka plastikowa do przeprowadzenia pomiaru. W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić do 2/3 wysokości analizowanym moszczem. Płyn nie powinien zawierać cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie, nie dotykał dna i ścianek probówki.

 

 

 

 

 

TERMOMETR WINIARSKI PŁYWAKOWY  

Termometr z uchwytem wykonanym z drewna. Przeznaczony do kontroli temperatury np. brzeczki w warzonym piwie czy moszczu podczas fermentacji. Termometr może unosić się na powierzchni płynu dzięki niezatapialnemu uchwytowi. Kapilara nie zawiera rtęci!

Zakres pomiarowy urządzenia: 0oC - 40oC

Szerokość produktu: 3cm

Głębokość produktu: 1cm

Wysokość produktu: 14cm

 

 

TERMOMETR NA PRZYSSAWKĘ 

Termometr na przyssawkę skala -10 do + 400C
Posiada również skalę Fahrenheita

 

 

 

 

 

 

TERMOMETR SAMOPRZYLEPNY CIEKŁOKRYSTALICZNY  0-30*C  

Zakres temperatur: 0-30*C

Pokazuje optymalne przedziały temperatur fermentacji dla LAGERA, PIW GÓRNEJ FERMENTACJI jak i WIN. Termometr ciekłokrystaliczny - samoprzylepny, wskazuje temperaturę powierzchni do której jest przyklejony. Można go zastosować na pojemnikach fermentacyjnych, butelkach, balonach i akwariach.